Drie broeders onderscheiden in de Nobele Orde

Op zaterdag 5 november 2022 zijn in Brugge drie gildebroeders van ons gilde onderscheiden in de Nobele Orde van de Papegaai.
Gilderbroeder Frank Koolen is bevorderd tot officier en kreeg de nieuwe medaille uitgereikt. Ons gilde kent nu 3 officieren: Eef Luyben, Jan Andriessen en Frank Koolen.
Twee andere broeders waren niets vermoedend meegekomen naar Burgge omdat wij een aantal vendeliers en tamboers zouden leveren voor de festiviteiten. Dan gaat een deel van het bestuur altijd mee dus togen voorzitter Ron Peters en secretaris-penningmeester Marco van der Burgt ook naar Brugge.
Zittend in de zaal niet in de gaten hebbend wat er stond te gebeuren kregen Ron Peters de gouden medaille, met bronzen papegaai voor zijn verdiensten voor het gilde. In het bijzonder voor het realiseren van de eigen gildekamer en schutsboom en het stimuleren van de jeugd binnen het gilde. Marco van der Burgt (gildebroeders sinds 2010) kreeg de zilveren medaille met bronzen papegaai voor zijn verdiensten op het gebied van met name de financiƫn van het gilde en het invullen van de het secretariaat. Beide broeders wisten van niets en dat maakte het voor de andere aanwezige leden, waaronder de Koning Eef Luyben en Koningin Lucie tot een groot feest. Mooi om te zien dat je 2 broerders die normaal gesproken altijd zorgen dan anderen in de zonnetje gezet worden nu zelf het middelpunt waren. Ons gilde ziet terug op een zeer geslaagde dag.

V.l.n.r Ron Peters, Frank Koolen, Marco van der Burgt en Jan Wannet

By Ron